Soru Katip alımı hakkında bazı sorular

II.EmreTheGreat

Yeni Katip
Kayıtlı Üye
Öncelikle merhaba, en son yapılan ortaöğretim KPSS sınavında 76 puan ve yaklaşık 2 ay önce hızlı klavye sertifikası kursunu 1.likle bitirdim 3 dakikada imlasız ortalama 180-200 arası yazabiliyorum Q klavyede. Bu alım mevzusuna gelirsek her adliye kendi için ayrı ayrı bir alım mı yapıyor yoksa genel bir alım söz konusu mu ? Genel alım varsa buna nereden başvurabiliriz yoksa adliyeye gidip alımınız var mı gibisinden sorup soruşturmak mı gerekli? Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)

Öncelikle merhaba, en son yapılan ortaöğretim KPSS sınavında 76 puan ve yaklaşık 2 ay önce hızlı klavye sertifikası kursunu 1.likle bitirdim 3 dakikada imlasız ortalama 180-200 arası yazabiliyorum Q klavyede. Bu alım mevzusuna gelirsek her adliye kendi için ayrı ayrı bir alım mı yapıyor yoksa genel bir alım söz konusu mu ? Genel alım varsa buna nereden başvurabiliriz yoksa adliyeye gidip alımınız var mı gibisinden sorup soruşturmak mı gerekli? Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)
merhabalar, öncelikle tebrikler, 3 dakika da 180-200 arası yazabilmek güzel bir derece. Genel bir alım olmuyor, adalet bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlanır, ilanda hangi ilde kaç personel alınacağı belirlenir. Örneğin; Eskişehir 30, Ankara 100, Trabzon 20 gibi. Ardından hangi ilde çalışmak istiyorsanız o ilin adalet komisyonu başkanlığına (adliyeye) başvuru evraklarını verirsiniz. Klavye sınav tarihleri, mülakat tarihleri gibi bilgiler o saatten sonra başvurduğun ilin adliyesinin internet sitesinde yayınlanır, oradan takip edersiniz.

Bu arada olurda kazanırsanız sizi direk ağır ceza mahkemesine alırlar, ağır cezaya her daim hızlı yazan eleman lazımdır :D

Değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim birazda olsa aydınlandım bu konuda. Bu alım ilanlarını Adalet Bakanlığının kendi sayfasından mı takip edeceğim yoksa ben Antalya'da yaşıyorum burada çalışmayı tercih edeceğim Antalya'nın adliyesine mi bakmalıyım bu sayılar için

@II.EmreTheGreat ilk etapta Adalet Bakanlığı'nı takip edebilirsin, personel alım ilanları ilk etapta adalet bakanlığının sitesinde yayınlanır. Ayrıca ilan çıktığı anda sitemiz üzerinden de yayınlayacağız, Resmi Duyurular bölümünden de takip edebilir, başkaca soruların var ise çekinmeden yeni soru açabilirsin 💪

Geri