Soru hangi tip klavye daha mantıklı F mi Q mu ?

mehmetozdemir

Yeni Katip
Kayıtlı Üye
iyi akşamlar, sıfırdan hazırlanmaya başlayacağım ancak hangi tip klavye ile başlamam gerekiyor kararsız kaldım, sizce hangi tip klavye ile başlamam lazım, artı veya eksi yönleri nelerdir ? F klavyeyi hiç bilmiyorum ancak Q klavye de hızlı yazamasam bile klasik bilgisayar kullanımından gelen bir aşinalık var. Çok kararsız kaldım

iyi akşamlar, sıfırdan hazırlanmaya başlayacağım ancak hangi tip klavye ile başlamam gerekiyor kararsız kaldım, sizce hangi tip klavye ile başlamam lazım, artı veya eksi yönleri nelerdir ? F klavyeyi hiç bilmiyorum ancak Q klavye de hızlı yazamasam bile klasik bilgisayar kullanımından gelen bir aşinalık var. Çok kararsız kaldım
merhabalar, ben her zaman bu konuda bilgi almak isteyen tanıdıklarıma/arkadaşlarıma şu şekilde bir öneri de bulunuyorum. Eğer daha önceden hangi tür klavyede geçmişiniz var ise oradan devam etmeniz ve kendinizi geliştirmeniz daha yararlı olur. Ancak herhangi bir klavye türünde(Q, F) geçmişiniz yok ise F klavye ile başlamak daha avantajlı oluyor. Oda şöyle ki F klavye'de türkçe de olup ingilizce de olmayan (Ş, İ, Ö..) gibi harfler elimizin altında oluyor ancak Q klavyede köşelere atılmış şekilde ayarlandığı için biraz daha erişim zorlaşabiliyor. F klavyede Türkçede çok kullanılan harfler parmaklara daha uygun yerlere yerleştirilmiştir. Özetle benim önerim; eğer Q klavyede herhangi bir geçmişiniz var ise Q ile devam etmeniz, herhangi bir geçmişiniz yok ise F ile başlamanız avantajlı olacaktır (y)

öneriniz için teşekkür ederim. Dediğim gibi Q klavyede az çok yazabiliyorum. F'ye geçmek beni zorlayacak gibi duruyor. Q klavye ile başarılı olamayacağım diye korkuyorum sadece 😄

o konuda aklınızda herhangi bir takıntı olmasın, bende Q kullanıyorum ve klavye sınavında girdiğim şehirde ilk 5'in içindeydim ve 10 parmak değil 7 parmak filan yazıyorum, yani alıştıktan sonra hiçbir şey engel değil :D

Geri