Soru zabit katipliği için ortaöğretim kpss 71 puan ile sıralamaya girebilir miyim ?

safak06

Yeni Katip
Kayıtlı Üye
merhaba, zabit katipliği için ortaöğretim kpss 71 puan ile sıralamaya girebilir miyim ? ona göre klavye calismaya başlamak istiyorum

merhaba, zabit katipliği için ortaöğretim kpss 71 puan ile sıralamaya girebilir miyim ? ona göre klavye calismaya başlamak istiyorum
Merhaba! Zabıt katipliği başvurularında KPSS taban puanı genellikle 70 olarak belirleniyor, ancak bu sadece başvuru yapabilmek için gereken en düşük puandır. Asıl belirleyici olan, başvurduğun adliyedeki diğer adaylara göre sıralaman.

Zabıt Katipliği için Ortaöğretim KPSS 71 Puanla Sıralamaya Girilir mi ?​

Zabıt katipliği hayali kuran birçok adayın aklındaki en önemli sorulardan biri şu: "Ortaöğretim KPSS'den 71 puan aldım, zabıt katipliği için sıralamaya girebilir miyim?" Bu yazıda, bu soruya detaylı ve net bir şekilde yanıt vereceğiz. Eğer KPSS puanınız 70-72 aralığındaysa, yazının tamamını dikkatle okumanızı öneririm.

KPSS Taban Puan Kaç ?​

Adalet Bakanlığı’nın zabıt katibi alımlarında aradığı en düşük KPSS puanı genellikle 70’tir. Yani KPSS 70 barajını geçen herkes başvuru yapabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta; başvuru yapabilmek ayrı, klavye sınavına çağrılmak (yani sıralamaya girmek) ayrıdır.

71 KPSS Puanıyla Sıralamaya Girme Şansı Var mı?​

Kısa cevap: Evet, ama başvurduğun adliyeye bağlı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusu yüksek ve başvuru yoğunluğu fazla olan şehirlerde sıralamaya giren adayların KPSS puanı genellikle 80 ve üzeri oluyor. Bu tür illerde 71 puanla mülakata kalma şansı oldukça düşüktür.

Bazı doğu illerinde ve başvurusu az olan bölgelerde, örneğin Ağrı, Hakkâri, Bitlis, Ardahan gibi şehirlerde, 71 KPSS puanıyla sıralamaya giren adaylar olmuştur. Çünkü bu bölgelerde başvuru sayısı az olduğu için taban puanlar da düşebiliyor.

Klavye Sınavı Neden Önemli ?​

Zabıt katipliği alımlarında KPSS puanınız ne olursa olsun, klavye sınavını geçmeden mülakata kalamazsınız. Bu sınavda genellikle 3 dakikada en az 90 doğru kelime yazmanız beklenir. Ayrıca, çok daha fazla doğru kelime yazmak, sıralamada sizi öne taşıyabilir.

Unutmayın: Bazı çoğu illerde KPSS puanı düşük olmasına rağmen, klavyede hızlı olan adaylar avantaj sağlayabiliyor.

Sonuç : Düşük KPSS Puanıyla Ne Yapmalısınız ?​

• ✅ Mutlaka klavye sınavına hazırlanmaya başlayın.
  • ✅ Başvuruları iyi analiz edin; doğu illeri veya düşük yoğunluklu şehirleri tercih edin.
  • ✅ Yedek sıralamaya bile girseniz, çağrılma şansınız olabilir.
  • ✅ Bir sonraki KPSS’ye hazırlanarak puanınızı yükseltmeyi hedefleyin.
Tavsiyem; KPSS puanın 71 ise düşük başvuru alan illeri hedefleyip başvur. Klavye sınavına erkenden hazırlan, bu seni öne geçirir. (y)

Geri