Soru 1 Yıl Dolmadan Eş Durumu Tayin Hakkı Var mı?

jullyoss

Yeni Katip
Kayıtlı Üye
Eşim emniyet mensubu ve Haziran ayında atamaya tabi olacak. Ben ise Kasım 2022’de Adalet Bakanlığı’na sözleşmeli olarak başladım ve şu an kadroya geçtim. Aile birliği mazeretiyle eşimin görev yaptığı ile tayinim mümkün mü? Kasımda göreve başladığım için 1 yıl dolmadan (Temmuz–Ağustos döneminde) eş durumu tayini alabilir miyim? Adalet Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde "1 yıl dolmadan tayin yapılamaz" şeklinde bir madde göremedim, ancak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) yönetmeliğinde böyle bir şart var. Bu süreçte 1 yıl dolmadan eş durumu tayini alan oldu mu?

Merhabalar, mevzuatta sorunuza cevap olabilecek bölümü aşağıda belirttim, sonuç olarak malesef 1 yıl dolmadan tayin hakkınız yok (y)

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR

Kurum içi yer değişikliği

Ek Madde 3 –
(Ek: 2/3/2009-2009/14799)

b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

Geri